Een MX-record is een gegevenstype in het Domain Name System (DNS). Het bevat de naam van de computer die e-mailverkeer voor het betreffende domein afhandelt. Een domein kan meerdere MX-records hebben met een verschillende prioriteit waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld een back-up mailserver aan te geven als de computer met de hogere prioriteit niet bereikbaar blijkt. De naam die in het MX-record wordt gevonden kan via DNS op zijn beurt in een ip-adres worden vertaald.

Telkens wanneer u op het web aan het surfen bent, een e-mail bericht naar iemand stuurt, maakt u gebruik van het DNS systeem. DNS staat voor Domain Name System. Alle op het internet aangesloten computers hebben een eigen identiteit, een IP nummer. Dat ziet er als volgt uit: 217.170.1.195. Kort gezegd vertaalt het DNS domeinnamen naar IP nummers.

Als je je domeinnaam wilt verhuizen, heb je daarvoor bij de meeste extensies (.com, .net, .nl etc.) een verhuiscode (token) nodig van je huidige provider. Aangezien je met deze code een domein kunt overschrijven, vertrekken de providers deze meestal alleen aan de eigenaar zelf. Deze code kun je het beste naar ons doormailen.