Op de site mijnemailinstellen.nl word stap voor stap, voor ieder apparaat of programma, uitgelegd hoe je jouw account koppelt.

Hierbij heb je nodig:

  • E-mail adres
  • Gebruikersnaam (dit is niet altijd je mail adres)
  • Wachtwoord
  • Inkomend/ Uitgaand/ POP/ IMAP server

(Heb je deze gegevens nog niet van ons ontvangen, neem dan contact op!)

Let bij het koppelen wel op het volgende:

  • Let bij het kopiëren + plakken op dat je geen spaties mee kopieert.
  • Lees desondanks dat alle stappen worden uitgelegd wel alle overige opties. Optionele onderdelen kunnen namelijk voor jou alsnog van belang zijn. (denk bijvoorbeeld bij een pop verbinding dat deze mail in het algemeen na 4 weken automatisch verwijderd. Zet dit uit als je dat niet wil)

POP
POP (Post Office Protocol) is het meest vanzelfsprekende e-mailprotocol. Bij dit protocol worden e-mailberichten van de server opgehaald en (afhankelijk van instellingen binnen het e-mailprogramma) verwijderd. De e-mailberichten staan vervolgens alleen op jouw computer en zijn niet meer online te bekijken. Dit protocol is het meest geschikt als je gebruikmaakt van een enkele e-mailclient, bijvoorbeeld je thuis-pc. Er zitten twee voordelen aan het gebruik van POP. Ten eerste wordt de e-mail snel opgehaald. Daarnaast raakt je mailbox niet vol.

IMAP
IMAP (Internet Message Access Protocol) is een uitgebreid protocol voor het lezen, opslaan en beheren van je e-mail, waarbij je online kunt werken. Dit betekent dat de acties die jij in het e-mailprogramma op je computer uitvoert, worden gereflecteerd in je mailbox op de server. Dit geeft je meer flexibiliteit en maakt het mogelijk dat je thuis, onderweg en op kantoor je e-mail bij de hand hebt. Een nadeel is dat de e-mail wordt opgeslagen in zowel je e-mailprogramma als je Hostnet-dienst, waardoor je mailbox sneller vol raakt.

In het algemeen is dit hert.eatserver.nl

Volg onderstaande link en voer daar je domeinnaam in om dit voor de zekerheid te testen:

https://deheeg.nl/mail.php

 

Ja, natuurlijk! Dit kan via: webmail.eatserver.nl

Hier kan je met behulp van je mail adres + wachtwoord inloggen.

Wanneer we een domein verhuizen en de email verloopt via dit domein, moet ook de email verhuisd worden. Van de email tot aan nu maak je het beste een backup. Daarna veranderen wij de route naar de email en begin je weer in een lege, nieuwe mailbox. De emails uit de backup voeg je daar weer in toe.