Stagiaire bij ZeeDesign? Ja!

Het stage leven, iedereen kent het en de meesten van ons hebben er mee te maken gehad. Dit is het deel van je leven waarin je leert te werken in andere omgevingen en hulp krijgt van de profs.

Met een zeer professioneel uiterlijk, knap portfolio en bedrijfspand waar voorheen een bank in zat, moest het wel goed zitten. Het was tenslotte ook maar 7 minuten rijden vanaf mijn huis. Mijn keuze was dus snel gemaakt: hier wilde ik 20 weken stage lopen! Nu mijn stage bijna afgelopen is, kijk ik terug op mijn tijd bij ZeeDesign.

Toen ik begon te werken bij ZeeDesign wist ik niet wat ik moest verwachten. Het eerste wat mij opviel was het personeel. Het waren bijna allemaal jonge mensen en erg vriendelijk, wat er voor zorgde dat ik een welkom gevoel kreeg. Iedere ochtend begint goed met een warm onthaal van allerlei vriendelijke stemmen die je een goedemorgen wensen. Het duurde niet lang voordat ik inzag dat ze een ware eenheid vormen en allemaal een passie voor design hebben.

Een aantal dingen die ik heb geleerd bij ZeeDesign:

  1. Je leert je leven lang.

In niet alle Adobe programma’s was ik even bekend, dus wanneer ik iets niet wist te vinden heb ik het eerst zelf proberen op te lossen. Wanneer ik er echt niet uitkwam, kon ik altijd terecht bij een collega. Zelfstudie werkt nu eenmaal het best en ik heb daardoor in de afgelopen tijd heel veel nieuwe trucjes ontdekt.

  1. Variaties.

Wanneer ik een logo ontwierp maakte ik van één ontwerp verschillende variaties die veel op elkaar leken. Bij ZeeDesign heb ik geleerd om meer te variëren in de basis van het maken van een logo. Hierdoor ben ik op een andere manier gaan werken en heeft de klant altijd iets wat hem/haar bevalt.

  1. Be real.

Draai er niet omheen als iemand iets heeft gemaakt wat niet mooi is. Al het werk wat ik maakte werd eerst gekeurd, voordat het naar de klant ging. Het is me wel eens overkomen dat het niet goed genoeg was. Dit kan een beetje pijnlijk zijn als je er een aantal uur in hebt gestoken, maar dit is wel erg belangrijk aangezien dit nou eenmaal bij het leven van een ontwerper hoort. Dit is de manier hoe je leert er mee om te gaan en ik denk dat dit erg goed voor je ontwikkeling is.

Ik heb ontzettend veel leuke en diverse opdrachten mogen ontwerpen; van complete websites tot nieuwe logo’s met een bijpassende poster of advertentie. In de vijf maanden dat ik er was heb ik zeker mijn vaardigheden kunnen bevorderen in zowel creativiteit als in design.

Dit was een erg leuke ervaring en ik ben blij dat ik mijn portfolio aan kan vullen met het werk dat ik gemaakt heb bij ZeeDesign.

Bedankt!

Jelle.

 

Stagiaire bij ZeeDesign van 14 april tot en met 14 oktober 2016.