Ruben van der Zee jarig

Ruben van der Zee

(géén familie van :P)

Vandaag precies 29 jaar. Web-development en Photoshop ‘guru’. Daarnaast in mijn vrije tijd nog groot film-, serie- en boekenfanaat.

 

Photoshop en web-development

web-development Mijn interesse voor design is ooit begonnen door mijn liefhebberij van films. Tijdens ons jaarlijkse zomercamping bezoek mocht ik altijd filmavondjes regelen, waarvoor ik met enig knip en plakwerk aankondigingsposters maakte. Op een gegeven moment kreeg ik daar van iemand Photoshop en toen ben ik echt los gegaan. 

Mijn liefhebberij voor het bewerken/manipuleren van foto’s stuurde mij in 2003 richting een grafische MBO opleiding waar ik web-development ontdekte. Na het afronden van deze opleiding begon ik in 2007 met de HBO opleiding Communicatie en Multimedia

Design, waar ik nog een interesse ontwikkelde in 3D en Gamedesign (terwijl ik vrij weinig game).

 

Afstuderen en dan?

Tegen de tijd dat ik afstudeerde in 2010 bleek helaas de banenmarkt nogal een chaos te zijn, waardoor ik een lange tijd zonder werk zat. Ik kluste wel wat voor mijn vader’s aannemersbedrijf en deed zo nu en dan eens wat freelance werk, maar een vaste baan was ver te zoeken.

 Uiteindelijk ben ik in 2013 op een websupport functie van een groot bedrijf in Utrecht beland. Een bedrijf waar ik bijna twee jaar met veel plezier heb gewerkt. Echter bleek de functie toch niet helemaal de richting te zijn die ik op wilde. Ik was te veel bezig met server- en systeemaspecten en te weinig met design en web-development.

 

Verrassing in Friesland

Ruben van der Zee, web-development Eind 2014 kreeg ik, uit het niets, een mail van Pieter met de vraag of ik interesse had om voor een gesprek langs te komen. Waarschijnlijk naar aanleiding van een verdwaalde sollicitatiebrief voor een stage uit een ver verleden. Ik was toevallig in Harlingen vanwege de Visserijdagen. De timing was hierdoor ideaal! De door Pieter aangeboden functie bleek precies te zijn wat ik zocht en na enig wikken en wegen heb ik besloten terug naar Friesland te verhuizen en de functie aan te nemen.
Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder. In die tijd heb ik met vele leuke klanten en collega’s mogen samenwerken en is mijn kennis denk ik wel verdrievoudigd. Gelukkig blijft de techniek op dit gebied zich ontwikkelen, daarom hoop ik dat ieder nieuw project hier me tot wat nieuwe kennis zal leiden.