‘Maar mis je de zorg dan niet?’

Dat is de vraag die ik de afgelopen weken geregeld gesteld kreeg. Om eerlijk te zijn? Eigenlijk niet. Ik hou van uitdagingen en mijn start bij ZeeDesign is dat zeker! En ach, een beetje vastigheid in dagen en uren vind ik ook niet verkeerd, sinds ik tot het land der werkende moeders behoor. (Saai hè!)

In februari 2013 ben in gestart met de opleiding tot doktersassistente. Nog geen twee jaar later, in december 2014, heb ik na een leuke tijd en twee ontzettend leerzame stages mijn diploma gehaald. Vrijwel direct daarna kreeg ik een baan aangeboden op mijn eerste stageadres, het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Ik raakte in verwachting.

In het ziekenhuis heb ik een aantal maanden gewerkt, totdat ik thuis kwam te zitten als gevolg van vroegtijdige weeën en een opname in het UMCG. Op 1 september 2015 liep mijn contract af en helaas werd dit wegens bezuinigingen niet verlengd. Dit was tevens ook de datum waarop ik eindelijk onze zoon in m’n armen kon sluiten!

Een aantal weken daarna begint mijn ZeeDesign verhaal. Eerst één dag in de week, op vrijdag. Heerlijk om weer iets te doen en om even niet alleen maar moeder te zijn. En nu, sinds half januari, werk ik al weer drie dagen in de week. Deels ter opvulling van het zwangerschapsverlof van Dirkje. Best spannend hoor!

Zomaar ergens in stappen, zonder enig idee te hebben wat er nou eigenlijk van je verwacht wordt. Het was best even wennen, maar inmiddels zit ik helemaal op mijn plek, leer ik elke dag nieuwe dingen en ben ik ontzettend blij met deze switch! Ik zorg nu voor de interessante klanten van ZeeDesign.

Dus mocht je denken: hé, een nieuwe naam?! Dat klopt!