Stagiare op paard

Een kijkje in het dagboek van een stagiaire bij Zeedesign

Ik ben Hester Ludema, derdejaarsstudent aan de opleiding Communicatie aan de NHL Stenden Hogeschool te Leeuwarden  en loop sinds september stage bij ZeeDesign. Mijn opleiding gaat maar voor een klein deel over grafische vormgeving , maar ik wilde er graag in stage lopen om me er meer in te verdiepen.  ZeeDesign was hiervoor een logische keuze, ze hebben een uitgebreid portfolio en de door hun vormgegeven bladen Bit en Dressuur vallen tenslotte bij ons thuis op de mat.

Aan het begin van mijn stage kwam ik gelijk terecht in een warm bad. Letterlijk, want mijn eerste week begon met temperaturen boven de dertig graden. Maar echt, Zeedesign is een jong, gezellig en behulpzaam team waarin je je meteen thuis voelt.

Tijdens mijn stage ben ik bezig met het opmaken van pagina’s van enkele vakbladen, zoals de Dressuur, Paardenkrant Extra, Piloot & Vliegtuig, die onder toeziend oog van vormgeefster Tineke worden goedgekeurd.  Naast deze vormgevingswerkzaamheden ben ik ook bezig met een echte communicatieopdracht, namelijk een onderzoek naar de doelgroep van ZeeDesign. Na dit onderzoek komt er ook nog een echt marketingplan van de grond.

Wanneer je stage loopt bij Zeedesign, leer je in de eerste week al. Het bedrijf en haar medewerkers hebben door haar jarenlange ervaring zoveel kennis op het gebied van grafische vormgeving, waarmee je je vaardigheden en skills goed kunt uitbreiden. Je mag zelfstandig aan het werk met opdrachten, krijgt hulp en feedback en gaat met een goed gevuld portfolio weer naar huis.

Ik blijf tot de kerst nog bij Zeedesign en kijk uit naar deze tijd. Ik ben benieuwd wat er uit mijn onderzoek naar voren komt en wat voor plannen er nog worden gemaakt!